Buderus Kombi Arıza Kodları

BUDERUS KOMBİ ARIZA KODLARI VE ÇÖZÜMLERİ:

Buderus kombi arızasının sebebini öğrenmek istiyorsanız gösterge panelinde aldığınız arıza kodunu buradan bakarak çözüm yoluna varabilir veya arızanın tespitini yapabilirsiniz.

CL: Sensör arızasıdır.

Çözümü: sensör arızalı ise değişmelidir. Veya sensör kabloları yerinden çıkmış, gevşemiş olabilir kontrol ediniz.

CP: Boyler sensörü arızasıdır.

Çözüm: Arızalı ise yenisi ile değişimi yapın, arızalı olduğunu anlamak için önce kabloları kontrol ediniz.

2E: Su basıncı düşük

Çözüm:

Buderus kombinizin basın sayacına bakınız eğer su basıncı 1,5 bar değil ise su basarak 1,5 bar seviyelerine getirin.

Buderus GB 022 Arıza Kodları konusunda bilinçli olmak isteyenler sayfamızı incelemelidir. GB 022 Arıza Kodları hakkında ayrıntılı bilgileri sizlere özel olarak bu metnimizde sunmuş bulunuyoruz.

0 Arızası: İşletme evresi: Cihazın işletmeye hazır olduğunu belirtir.

0A Arızası: İşletme evresi: Aç-Kapa konumu açık, brülör çalışmaya başladıktan 10 dakika sonra ekranda beliren arıza kodudur.

0C Arızası: İşletme evresi: Üç yollu vana var ise pompa aktif olana kadar beklenmesi gerekir.

OE Arızası: İşletme evresi: Zamana orantılı olarak işletme boyunca beklenilmelidir.

OH Arızası: İşletme evresi: Cihazın işletmeye hazır olduğunu fakat ısı ihtiyacının olmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda Buderus Kombi Servisi desteği almanız gerekmektedir.

OL Arızası: İşletme evresi: Ateşleme evresi olarak bilinir. Brülör çalışmaya başlarken DBA’nın kendi kendine test içine girmesini anlatan arıza kodudur. Buderus GB 022 Kombi Servisi çağırarak yardım almanız gerekmektedir.

OU Arızası: İşletme evresi: Cihazın işletmeye hazır olduğunu hazır hale getirildiğini belirtir.

OY Arızası: Gidiş suyu sıcaklığı istenilenin üstünde: Gidiş suyu sıcaklığı sizlerin ayarladığı sıcaklığın üstüne çıktığını belirtir. Bu durum GB 022 kombiye zarar verebileceği için mutlaka servis talebinde bulunmanız gerekmektedir.

1C Arızası: Baca gazı kontrolü 105 C üzerinde: Baca gazı kontrol edildiğinde değerin yüksek olduğunu belirtir. Bu durum karşısında servisten yardım almanızı öneririz.

2F Arızası: Gidiş ve emniyet sensörü arasında bağlantı ya da değer sorunu: Böyle bir durumda cihazdan beklediğiniz verimi elde edemezsiniz. Sorunun çözümlenmesi de direk servis müdahalesi ister. Bu nedenle de önerimiz bu konuda Buderus GB 022 Servisi’ni arayarak yardım talep etmektir.

2P Arızası: Emniyet sensörü devreye girmiyor: Cihazın emniyet sensörü sorunu verdiğini belirten arıza kodudur. Bu durumda kullanıcı olarak cihaza reset dahi atsanız sorun çözümlenmeyecektir. Sorunun çözümlenmesini istiyorsanız da mutlaka Buderus Kombi Servisi’nden yardım almanız gerekmektedir.

3A Arızası: İşletme sırasında alev sönüyor: Cihazın tam olarak alev sağlayamadığını belirten arıza kodudur. Böyle bir durumun yaşanmasındaki en temel sebeplerin başında fan yer almaktadır. Fan arızalı ise ya da düzgün işlemiyor ise bu sorun meydana gelebilmektedir. Bu durum karşısında kullanıcı olarak yapmanız gereken ise Buderus Servisi ile görüşerek bu konuda yardım istemektir.

3L Arızası: Hazırlık evresinde fan motorundan hız sinyali gelmiyor: Cihazın hava akımına yardımcı olan fanında bir aksama olduğunu belirten arıza kodudur. Fandan hız yani çalışma sinyali alınmadığını anlatır. Bu durum karşısında yapmanız gereken şey servisi arayarak yardım talep etmek olsun. Çünkü soruna sizler müdahalede bulunamazsınız. Yapabileceğiniz herhangi bir işlek olmamaktadır.

3Y Arızası: Fan düzgün çalışmıyor: Kombide hava alış verişinde görevli olan fanın çalışmadığını belirten arıza kodudur. Bu durumda cihazdan verim beklenilemez. Cihaz da zaten istenilen verimi sağlamayacak arızaya geçecektir. Bu anlamda fan tamir ya da değişim uygulaması gerekebileceğinden mutlaka servisi arayarak yardım istemeniz gerekmektedir.

4A Arızası: Gidiş sensörü ya da emniyet sensörü 105 C nin üstünde sıcaklık algıladı: Bu durumda aşısı sıcaklık sorunu yaşanıyor da diyebiliriz. Sorun sensörle mi yoksa kablolarla mı alakalı diye kesin tespit edilmesi adına servis talebinde bulunmanız gerekmektedir. Servis ekipleri soruna yerinde müdahale ederek arızayı tespit eder ve sizleri çözüm konusunda mutlaka bilgilendirir.

4E Arızası: Gidiş ve emniyet sensörü arasında kısa devre oluşumu: Bu durumda cihazdan beklediğiniz sıcak suyu elde edemezsiniz. Gidiş ve emniyet sensörü arasında kısa devre meydana geldi ise ısı algılamama sorunu yaşanabilir. Bu durum karşısında kullanıcı olarak cihaza müdahaleniz söz konusu olamaz. Bu sebeple de sorundan kurtulmak adına Buderus Kombi Servisi ni aramanız gerekmektedir.

4L Arızası: Emniyet sensör sorunu: Kombide bulunan emniyet sensöründe sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Böyle bir sorunda cihaz çalışmaz çalışsa bile sağlıklı verim alınmaz. Bu nedenle de diyebiliriz ki yapmanız gereken şey sadece servis çağırıp bu anlamda yardım almak olsun.

4P Arızası: Gidil sensörü ve emniyet sensörü kontak uçları bağlı değil ya da sensör sorunlu: Bu arıza kodunun birçok açıklaması ve birçok sebebi olabilmektedir. Sensörlerin kontak uçlarının bağlanması gerekebilir ya da sorun direk sensör ile alakalı olup sensör değişim uygulaması gerekebilir. Kesin olarak bir teşhisin konulması adına sizlerin servisi çağırması gerekmektedir. Bu şekilde sorun büyümeden müdahale de gerçekleşmiş olur.

6A Arızası: Yetersiz iyon arızası: Cihaza iyonizasyonun yeterli gelmediğini ve bu sebeple de cihazın çalışamadığını belirten arıza kodudur. Bu duruma gereken müdahaleyi servis ekipleri sağlayacağından mutlaka servis ile görüşerek yardım talebinde bulunmanız gerekmektedir.

6C Arızası: İyonizasyon sorunu: Kombide iyonizasyon sorunu yaşandığı anlamına gelen arıza kodudur. Bu durumda cihazın ateşleme yapması beklenilemez. Gaz girişi olsa bile alev mevcut olmadığından cihaz çalışmaz. Sorunun giderilip cihazın çalışması açısından yapmanız gereken şey Buderus Servisi numarasını arayarak yardım almaktır.

GB 022 Arıza Kodları konusunda incelediğiniz bilgiler dışında sorunlarınız veya sorularınız için bizlere ulaşmayı ihmal etmeyin.

Buderus kombi 1 Arıza Kodu: Baca Çekişi Yok.Bacalı ise bacanızı kontrol edin, Hermatik ise kombiniz Fan Motorunuzu veya Prosostat parçasını kontrol edin.

Buderus kombi 2 Arıza Kodu: Aşırı Isınma.Kombinin sisteminde hava var, sirkülasyon motorundan havasını alın.

Buderus kombi 3 Arıza Kodu: Alev Oluşmuyor.Kombinize gaz gelmiyor. Gaz vanasını kontrol edin ocağınızı yakarak dairenize gaz geldiginden emin olun. Uzun süre kombi kapalı kalmış ise Reset yapın kombinize 3 defatekrarlayın.  

Buderus kombi 4 Arıza Kodu: İstenilen Sıcaklığa Geldi.Kombinizin altında varsa vanaları kontrol edin. Radyatör musluklarınızın en az 3 tanesi açık olması gerekir.Peteklerinizin havalarını alın.

Buderus kombi 5 Arıza Kodu: Kullanma Suyu 85 Derece.Üç yollu vananız arızalı kalorifer bölümüne su kaçırıyor.

Buderus kombi 6a Hata Kodu: Alev Oluşmadı (İyonizasyon Arızası).3 Defa resetleyin halen arıza devam ediyorsa Kombinizin Anakartı Arızalı.

Buderus kombi 7 Arıza Kodu: Bacada Tıkanma Var.Kombiniz bacalı ise bacanızı kontrol edin ve 20 dakika bekledikten sonra resetleyin. Hermatik ise kombinizin Prosostat arızalı.

Buderus kombi 8 Arıza Kodu: Sigorta Arızası.Kombizin Anakart üzerinde bulunan sigortaları arızalı Şefaf kapaktan göreceksiniz ki içinde yedek sigortaları fabrika tarafından verilmiştir.Değiştirerek kombinizi Resetleyin.

Buderus kombi 9 Arıza Kodu: Computer Arızası.Kombinizin Anakart Arızalı.

Buderus kombi E Arıza Kodu: Gerilim Çok Düşük.Elektrik Voltajınız çok düşük Elektrikçinize ölçtürün Voltajınızı düşük ise kombinize Regülator Takın/Taktırın.

Buderus kombi – Arıza Kodu: Isıtma Devrede.Kombinizin herşeyi normal.Ekranda hiç birşey yok ise kombinize elektrik gelmiyordur kombiniz için kullandığınız Priz veya Sigortanızı Kontrol Edin.

BUDERUS Kombi Logomax arıza Kodları;

CL Arıza Kodu: Sıcak kullanım suyu sıcaklık sensörü arızalı (Logamax UOS2-24/28K)

Çözüm: Kullanım suyu sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.

SH Arıza Kodu: EMS işletiminde kesinti

Çözüm: Bağlantı kablosunu ve termostatı kontrol edin.

CL Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü doğru monte edilmemiş (Logamax UOS2-24/28K).

Çözüm: Montaj yerini kontrol edin, sensörü sökün ve ısı transfer macunu sürerek yeniden monte edin.

CP Arıza Kodu: Boyler sensörü algılanmıyor.

Çözüm: Boyler sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.

CL Arıza Kodu: Sıcak kullanım suyu sıcaklık sensörü arızalı (Logamax UOS2-24/28K)

Çözüm: Kullanım suyu sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.

SH Arıza Kodu: EMS işletiminde kesinti

Çözüm: Bağlantı kablosunu ve termostatı kontrol edin.

CL Arıza Kodu: Kullanım suyu sıcaklık sensörü doğru monte edilmemiş (Logamax UOS2-24/28K).

Çözüm: Montaj yerini kontrol edin, sensörü sökün ve ısı transfer macunu sürerek yeniden monte edin.

CP Arıza Kodu: Boyler sensörü algılanmıyor.

Çözüm: Boyler sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.

9C Arıza Kodu: Kod anahtarı algılanmıyor.

Çözüm: Kod anahtarını yerine doğru takın, numarasını kontrol edin, ölçün, gerekirse değiştirin.

3A Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri işletme esnasında açıyor (Fan devir hızı sağlanamıyor).

Çözüm: Dif. basınç şalterini, atık gaz tahliyesini ve fanı kontrol edin.

QP Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri sükunet halinde açmıyor.

Çözüm: Dif. basınç şalterini kontrol edin.

3C Arıza Kodu: Dif. basınç şalteri kapatmıyor.

Çözüm: Dif. basınç şalterini ve atık gaz tahliyesini kontrol edin.

– Arızası: Dış hava termostatı algılanmıyor.

Çözüm: Dış hava termostatını ve bağlantı kablosunu kontrol edin.

2E Arıza Kodu: Isıtma tesisatı su basıncı düşük.

Çözüm: Su basıncını kontrol edin, gerekiyorsa tamamlayın. (Tavsiye Ettigimiz 1.5 ile 2.0 Arasında Olmasıdır.)

8Y Arıza Kodu: 8 – 9 köprüsü algılanmıyor.

Çözüm: Soket yerine oturmamış, köprü eksik, yerden ısıtma sıcaklık sınırlayıcısı devreye girmiş.

2P Arıza Kodu: Isıtma devresinde ani veya çok hızlı sıcaklık yükselmesi.

Çözüm: Pompa ve by-pass hattını kontrol edin.

4Y Arıza Kodu: Gidiş suyu sıcaklık sensörü arızalı.

Çözüm: Sıcaklık sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.

4C Arıza Kodu: Emniyet termostatı (STB) devreye girmiş.

Çözüm: Tesisat basıncını, sıcaklık sensörünü, pompayı, elektronik kart sigortasını kontrol edin kombinin içindeki havasını alın.

6A Arıza Kodu: Alev algılanmıyor.

Çözüm: Gaz giriş vanası açık mı ? Gaz giriş basıncını, şebeke bağlantısını, ateşleme elektrodu ve kablosunu, iyonizasyon elektrodu ve kablosunu kontrol edin.

EC Arıza Kodu: Dahili hata

Çözüm: Elektrik soket kontaktlarını, ateşleme kablolarının bağlantılarını kontrol edin, eger sorun devam ediyorsa elektronik kartı değiştirin.

EL Arıza Kodu: Referans gerilimi (dahili düşük voltaj) hatalı

Çözüm: Elektronik kartı değiştirin.

6C Arıza Kodu: Cihaz kapandığı halde alev algılanmaya devam ediyor.

Çözüm: Elektroda su gelmiş olabilir, Elektrodu kablosuyla birlikte değiştirin.

6C Arıza Kodu: Gaz kesildiği halde alev algılanmaya devam ediyor.

Çözüm: Gaz armatürü kablo bağlantılarını ve gaz armatürünü kontrol edin, elektrod setini kontrol edin, gerekirse değiştirin.

EP Arıza Kodu: Yanlışlıkla uzun süreli reset butonuna basılmış (30 saniyeden Fazla Basılmış).

Çözüm: Reset butonuna tekrar basın. Tekrar aynı arızaya geçerse reset butonunu kontrol edin.

3A Arıza Kodu: Difransiyel basınç şalteri işletme esnasında açıyor (Fan Motoru devir hızı sağlanamıyor).

9C Arıza Kodu: Kod anahtarı algılanmıyor.

Çözüm: Kod anahtarını yerine doğru takın, numarasını kontrol edin, ölçün, gerekirse değiştirin.

Çözüm: Difransiyel basınç şalterini, atık gaz tahliyesini ve fanı kontrol edin.

QP Arıza Kodu: Difransiyel basınç şalteri sessizlik halinde açmıyor.

Çözüm: Difransiyel Basınç şalterini kontrol edin.

3C Arıza Kodu: Difransiyel basınç şalteri kapatmıyor.

Çözüm: Difransiyel basınç şalterini ve atık gaz tahliyesini kontrol edin.

– Arızası: Dış hava termostatı algılanmıyor.

Çözüm: Dış hava termostatını ve bağlantı kablosunu kontrol edin.

2E Arıza Kodu: Isıtma tesisatı Bar basıncı düşük.

Çözüm:Bar basıncını kontrol edin, gerekiyorsa tamamlayın. (Önerilen 1.5 ile 2.0 Arasında Olmalıdır.)

8Y Arıza Kodu: 8 – 9 köprüsü algılanmıyor.

Çözüm: Soket yerine Yerleşmemiş , köprü Noksan, yerden ısıtma sıcaklık sınırlayıcısı devreye girmiş.

2P Arıza Kodu: Isıtma devresinde ani veya çok hızlı sıcaklık yükselmesi.

Çözüm: Pompa ve by-pass hattını kontrol edin.

4Y Arıza Kodu: Gidiş suyu sıcaklık NTC Sen Sörü arızalı.

Çözüm: Sıcaklık NTC sensörünü ve bağlantı kablosunu kontrol edin.

4C Arıza Kodu: Emniyet termostatı  devreye girmiş.

Çözüm: Tesisat basıncını, Isı NTC sensörünü, pompayı, Ana kart sigortasını kontrol edin kombinin içindeki havasını Tahliye edin.

6A Arıza Kodu: Cihaz Alev Hissetmiyor.

Çözüm: Gaz giriş vanası açık mı ? Gaz giriş Basıncını, şebeke bağlantısını, ateşleme elektrodu ve kablosunu, iyonizasyon elektrodu ve kablosunu kontrol edin.

EC Arıza Kodu: Dahili hata

Çözüm: Elektrik soket kontaktlarını, ateşleme kablolarının bağlantılarını kontrol edin, Eğer problem devam ediyorsa Ana kartı değiştirin.

EL Arıza Kodu: Referans gerilimi (dahili düşük voltaj) hatalı

Çözüm: Ana kartı değiştirin.

6C Arıza Kodu: Cihaz kapandığı halde alev Hissetmeye devam ediyor.

Çözüm: Elektroda su Temas etmiş olabilir, Elektrodu kablosuyla birlikte Yenileyin.

6C Arıza Kodu: Kombi Gaz kesildiği halde alev Hissetmeye devam ediyor.

Çözüm: Gaz armatürü kablo bağlantılarını ve gaz armatürünü kontrol edin, elektrod setini kontrol edin, gerekirse Yenileyin.

EP Arıza Kodu: Farkında olmadan uzun süreli Reset Tuşuna basılmış (30 saniyeden Fazla Basılmış).

Çözüm: Reset butonuna Yeniden basın. Tekrar aynı arızaya geçerse reset butonunu kontrol ediniz.