Kombi Bakımı
Kombinizin sağlıklı çalışması için düzenli bir periyodik bakım yapılmalı, bu bakımlar beş ay boyunca aralıksız çalışacağından kışa girerken yaptıracak olursanız hem gazdan tasarruf, hemde zamansız arızayı önleme açısından daha iyi olacaktır.
Binanız yada dairenizin yerden yüksekliğini dikkate alarak toz olma olasılığına göre her yıl veya en geç iki yılda bir bakım yaptırmalısınız. Kombiler özellikle hermatik olanlar dışarıdan havayı emip yaktıktan sonra tekrar dışarı verdiği için içine toz dolmakta algılayıcıları (sensörleri) kirletmekte ve arıza sinyaline neden olmaktadır. Bu toz miktarı giriş kat ve birinci katlardan yukarı üst katlara doğru çıktıkça azalmaktadır.
Kombinin bakımını yaptırmak için servis çağırdığınızda izleyecek olursanız, tesisat filtrelerinin temizlenmesi, bacalı kombilerde baca çekiş kontrolü, temizliği, yanma odasının temizliği, hermatiklerde baca fan gurubunun temizliği, genleşme tankın basınç kontrolü, gibi bir dizi işlemin yapıldığını görürsünüz.bu işlemler teknik elemanlarca yapılması daha uygun olur.
Kombi servisine ihtiyaç duyduğunuzda; servis çağırmadan önce muhakkak yapmanız gereken birkaç önemli nokta vardır. Bunlara bakarsanız belki de servise ihtiyaç kalmadan kombiyi çalıştırabilirsiniz.
1. Kombiye elektrik geliyor mu sigortasını veya fişini kontrol edin.
2. Gaz ve su vanalarını kontrol edin açık olduğundan emin olun. Açık konum borulara paralel konumdur.
3. Kombinin su basıncı ortalama bir buçuk bar olmalı bir barın altında olursa kombi devre dışı olur çalışmaz.
4. Kombinin baca borusunu kontrol edin yerinden çıkmış olabilir.
Kış sezonu öncesi yıllık bakımda yapılacak işlemler şunlardır;
1. Cihazınızın yanma verimini artırmak için tozlarının temizlenmesi
2. Kalorifer dönüş hattındaki filtrenin sökülüp temizlenmesi.
3. İmbisat deposunun havasının kontrolü
4. Çakmak ayarlarının yapılması
5. Gaz geçişini sağlayan meme gözlerinin temizlenmesi
6. Cihazın modülasyon yapıp yapmadığı cihaz ayarlanan dereceye gelene kadar yüksek alevle yanar. İstenilen dereceye gelmek üzereyken size sabit bir sıcaklık sunması için alev boyutunu kısar. Evinizde ısı kaybı yoksa söner.
7. Brülör temizliği
8. Sıcak su akış kontrolü
9. Peteklerin iyi ısınıp ısınmadığı
10. Bacalı cihazlarda baca çekiş kontrolü ve yapılması gerekenler